Sign In

Условия за ползване

Hosty (или позната и наричана по-долу „сайтът“ или „уебсайтът Hosty.bg“) е уебсайт за резервации, принадлежащ на фирма Профокус ООД, регистрирана в България под ДДС номер BG205961542.

Използване на уебсайта Hosty.bg

Като условие – трябва да сте навършили 18 години и да можете да подпишете договор/споразумение във вашата страна на пребиваване, за да можете да се възползвате от услугата, която предлага нашият уебсайт.

Предоставянето на вярна и точна лична информация е ваша отговорност.

Запазваме си правото да се свържем с вас и да изискваме допълнителна информация за вас, вашата самоличност и документи, подкрепящи това, ако имаме нужда от това по отношение на приложимите закони и разпоредби.

На сайта Hosty.bg можете да намерите следното:

 • Списъци с имоти (онлайн реклами)
 • Информация за имотите и бизнеса на hosty.bg
 • Изпращайте заявки за резервации
 • Наемете краткосрочни имоти или поискайте допълнителни услуги, които могат да включват (но не се ограничават само до) летищни трансфери, допълнителни услуги за почистване и т.н., известни и наричани на уебсайта „Услуги“.

Моля, имайте предвид, че някои от тези допълнителни услуги може/ще бъдат предоставени от друга компания.

Всички имоти, които се отдават под наем от нас, се управляват от нашата компания, като винаги има предвид най-добрия интерес на собствениците им и са подкрепени от необходимите подписани договори за управление на имоти.

Вашият контакт с нас:

Този документ, както и всички други документи, включително „Условия за ползване“ определят връзката ви с нас. Наистина е важно да прочетете и разберете Условията за ползване, преди да използвате уебсайта hosty.bg. Ако има нещо, което не е ясно или не разбирате, моля свържете се с нас на office@hosty.bg така, че да можем да обсъдим повече.

Използвайки нашите услуги, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване.

В случай, че не сте съгласни, моля, не разглеждайте нашите списъци, не заявете резервации, не правете резервации на имоти при нас и не използвайте нашите услуги по какъвто и да е начин.

Потвърждаваме, че изброените имоти на нашия уебсайт не са собственост на нашата компания. Те са собственост на трети страни, които са сключили споразумение с нас за публикуване на имотите им за отдаване под наем чрез нашия уебсайт hosty.bg.

В случай, че заявите резервация, която ние потвърждаваме от името на собственика на искания имот, Вие подписвате договор със собственика за отдаване под наем на неговия имот и се съгласявате с допълнителните условия, описани в обявата. Нашата компания не е трета страна в никое от споразуменията между вас като „клиент“ и собственик. Ние просто помагаме да улесним целия процес. Ние служим като посредник, представляващ собственика на имота и изпълняваме всички задачи и действия вместо него/нея и за негова сметка.

Моля, имайте предвид, че вие ​​носите отговорност за действията или липсата на действия на всеки, на когото сте предоставили достъп до имота, който сте наели съгласно нашите Условия за ползване, и лицето, на което сте предоставили достъп до наетия имот, ще се счита за страна по Условията на употреба.

Тарифи и плащания

Ползването на уебсайта Hosty.bg е безплатно.

За да направите резервация, ще трябва да платите на домакина, както е подробно описано в съответния списък („такса резервация“). Сумата ще бъде равна на средната цена на нощувка, както е рекламирана през избрания от вас период, плюс такса за почистване.

Вашата резервация се приема веднага след получаване на потвърждение за плащане от нашия доставчик на плащане Stripe. Ако е така, ще се зареди страница за потвърждение с вашия код за резервация. Допълнителни подробности и инструкции ще ви бъдат изпратени по имейла, който сте предоставили по време на процеса на резервация до 24 часа след получаване на плащането.

Плащания в брой не се приемат.

Ако резервацията ви трябва да бъде удължена – тогава ще ви бъдат изпратени допълнителни инструкции за плащане.

Ние работим като платежен агент между вас и собственика на дома, за да направим процеса на плащане гладък и по-лесен.

Всички цени (такси резервации), посочени на сайта (и Условия за ползване) са в “Български лев – BGN” (1 EURO = 1.95 BGN)

Приложими такси

Всички такси вече са включени в цената на резервацията, с изключение на:

 • Такси върху кредитни или дебитни карти, прилагани от вашия банков доставчик. Използвайки услугата на hosty.bg, вие потвърждавате, че ако се прилагат подобни данъци, те ще бъдат изцяло ваша отговорност.
 • Допълнителни такси в случай, че вашата банка или компания за кредитна карта обменят сумата във валута, различна от посочената на нашия уебсайт, ако вашата е различна, при обменен курс, различен от пазарния. Използвайки услугите на hosty.bg, вие потвърждавате, че този вид допълнителни такси са изцяло ваша отговорност.
 • Такси, които са изрично посочени в описанието на списъка и са условни (като такса за късна регистрация).
 • Допълнителни такси за допълнителни услуги, като летищни трансфери, допълнително почистване и др. Ще бъдете уведомени за тези такси предварително, преди да поръчате допълнителните услуги.

Промяна на резервацията

Можете да промените или анулирате резервация, като се свържете с нас на office@hosty.bg

Всяка промяна или анулиране на резервация може да бъде предмет на допълнителни условия, както сте били уведомени преди завършване на първоначалната резервация, както и в тази клауза в нашите Общи условия.

Политика за анулиране и въстановяване на средства

В случай на анулиране на резервация, следните такси ще бъдат възстановени:

1. Правила за анулиране летен сезон 15 Юни – 14 Септември

 • Ако анулирате резервацията си до четиринадесет (14) дни или повече преди първата дата на вашия престой, ще получите пълно възстановяване на сумата, с изключение на всички транзакционни такси, които потенциално сме покрили, ограничени до 2% от таксата за резервация.
 • Ако анулирате резервацията си между четиринадесет (14) и седем (7) дни преди първия ден от престоя си, имате право на възстановяване на 50% от таксата за резервация.
 • Ако анулирате резервацията си между седем (7) дни и един (1) ден преди първия ден от престоя си, нямате право на възстановяване на сумата.
 • Ако искате да анулирате резервацията си по време на престоя си (в случай че искате да напуснете преди изтичането на дните, които сте платили), нямате право на възстановяване на сумата.
 • Ако желаете да напуснете три (3) или повече часа по-късно от времето за напускане, посочено в списъка по време на процеса на резервация, ще бъде поискано да заплатите допълнителна (фиксирана) такса поради забавеното време за напускане, както ви беше посъветвано в имейла за потвърждение на вашата резервация.

2. Правила за анулиране зимен сезон 15 Септември – 14 Юни

 • Ако анулирате резервацията си до три (3) дни или повече преди първата дата на вашия престой, ще получите пълно възстановяване на сумата, с изключение на всички транзакционни такси, които потенциално сме покрили, ограничени до 2% от таксата за резервация.
 • Ако анулирате резервацията си между три (3) дни и един (1) ден преди първия ден от престоя си, имате право на възстановяване на 50% от таксата за резервация.
 • Ако анулирате резервацията си в първия ден от престоя си, нямате право на възстановяване.
 • Ако искате да анулирате резервацията си по време на престоя си (в случай че искате да напуснете преди изтичането на дните, които сте платили), нямате право на възстановяване на сумата.
 • Ако желаете да напуснете три (3) или повече часа по-късно от времето за напускане, посочено в списъка по време на процеса на резервация, ще бъде поискано да заплатите допълнителна (фиксирана) такса поради забавеното време за напускане, както ви беше посъветвано в имейла за потвърждение на вашата резервация.

В редките случаи, ако трябва да анулираме вашата резервация, ще получите пълно възстановяване на сумата и, разбира се, съдействие, ако искате да пренасрочите резервацията си.

Права и задължения на потребителите на hosty.bg

Уебсайтът hosty.bg и в някои случаи някои от неговите доставчици притежават всички материали и съдържание и ние ви даваме разрешение да ги използвате единствено с цел използване на услугите, които предоставяме в съответствие с настоящите Общи условия.

You consent that you do not own any rights over the service itself or any part of it, except of using it in accordance with our Terms & Conditions.

Вие потвърждавате, че сте наясно, че нямате право да използвате имена, търговски марки, лога, имена на домейни или други отличителни черти на марката, които се различават от посочените в Общите условия.

Вие също сте съгласни:

 • Да не копирате никоя част от нашата услуга
 • Да не предоставяме на други хора или да продаваме части от нашата услуга
 • Да не променяте или да се опитвате да промените услугата по никакъв начин
 • Да не търсим или да имаме достъп до код на наша услуга, която не сме споделили специално публично за обща употреба.

В допълнение към други условия в настоящите Условия за ползване, тази част показва специфичните правила, които се прилагат, за да използвате услугата. (Задължения на потребителите на Hosty.bg).

Когато използвате нашата услуга, не трябва:

 • Избягвайте, ограничавайте или се намесвайте по какъвто и да е начин в действия, свързани със сигурността, които спират или ограничават използването или възможността за копиране на съдържание, представено на уебсайта.
 • Предоставяте грешна или подвеждаща информация или давате разрешение на друго лице да използва вашите данни или да използва услугата, представяйки се за вас.
 • Действате под името на друго лице, с различна самоличност или оставяйте някакво впечатление, че сте свързани с нашата компания по някакъв начин, ако не сте.
 • Използвате услугата по начин, различен от описания в нашите Условия за ползване.
 • Променяте, намесвате, спирате или хакнете услугата или събирате каквито и да било подробности, освен посочените в Условията за ползване.
 • Да злоупотребява с услугата чрез умишлено пускане на вируси, троянски коне, червеи, логически бомби или всякакви други материали, които биха могли да навредят на услугата или опита на всички други потребители на услугата.
 • Злоупотребата и неспазването на Условията за ползване на Hosty.bg е сериозно нарушение и може да доведе до предприемане на някои или всички от следните действия (със или без предизвестие предварително):
 • Използвате автоматизирани системи за достъп до услугата и изпращайте заявки за групови услуги повече, отколкото човек може да направи и рационално за същия период от време.
 • Незабавна временна или постоянна забрана за използване на уебсайта Hosty.bg и неговите услуги
 • Предупреждение към вас – Съдебни действия срещу вас, включително такива за парично обезщетение (плюс всякакви, но не само съдебни и административни разходи), възникнали поради злоупотребата
 • Предоставяне на законните органи на вашите данни и лична информация, ако/когато е необходимо.

Прекратяване на всякакви отношения

Трябва да спрете да използвате hosty.bg, ако не сте съгласни с нашите Условия за ползване или с каквито и да било актуализации в съответствие с Условията за ползване или нашите услуги

Можете да спрете да използвате нашите услуги по всяко време и поради каквато и да е причина.

Можем незабавно да прекратим използването на нашата услуга от вас в случай на злоупотреба с правата на нашите потребители или нещо, свързано с нарушаване на нашите Условия за ползване.

Ако вие или ние прекратим или ограничим използването на нашите услуги, както е описано тук, ни е позволено да изтрием или променим всяка информация, която имаме за вас. Ще загубите всички права за използване на услугата или ще имате достъп до нашето съдържание. Ние няма да предложим компенсация, ако възникне някаква загуба от ваша страна.

The termination of use of the services of hosty.bg does not interfere in any way with your outstanding balances with us if any.

Отговорност

Вие потвърждавате, че сте наясно, че нашата роля е само като представители на собственика на имота и че ние не сме трета част във вашето споразумение с тях. В съответствие с това ние не носим отговорност за нарушения на споразумението между Вас и собственика на имота.

Не можем да носим отговорност за каквито и да било загуби или щети, причинени от вашите действия или липса на действия, или каквито и да било неизправности, извънредни ситуации, аварии или събития, които биха могли да възникнат по време на престоя ви в помещенията на собственика.

Вие се съгласявате да поемете отговорност за покриване на разходите за всяка загуба или щета, причинена на нас или на имуществото на собствениците, за които може да бъдем таксувани или за които може да бъде потърсена отговорност в резултат на вашия престой (с изключение на злополуки, причинени от небрежност от наша страна, като посочени в Условията за ползване) или във връзка с каквато и да е резервация (включително имуществени щети).

Гарантираме, че услугите на hosty.bg ще бъдат достъпни в обичайното работно време.

За съжаление, поради факта, че интернет и технологията не винаги са нещо, което можем да контролираме, услугата ще бъде предоставена в съответствие с това и с това, което е възможно в настоящия момент. Това означава, че не можем да обещаем, че използването на услугата ще бъде постоянно и без никакви забавяния, грешки или ще бъде в съответствие с вашите очаквания.

В случай на оплакване, причинено от начина на предоставяне на услугата, нашата отговорност към вас не може да надвишава сумата, която вече сте платили за използване на нашите услуги за предходните три (3) месеца преди възникването на жалбата и в случай, че не сте направили плащанията за услугата, нашата отговорност никога няма да надвишава 1 евро.

Не можем да носим отговорност за щети или злополуки, които не могат да бъдат разумно предвидими.

Нищо в нашите Условия за ползване не ограничава или премахва отговорността ни към вас или вашите законни права като потребител, ако законът в държавата, в която живеете, не позволява изключения или ограничения в отговорността, изброени в Условията за ползване.

Разрешаване на проблем

Ако имате оплакване във връзка с предоставената от нас услуга, моля свържете се с нас на office@hosty.bg като първа стъпка, за да можем да се опитаме да разрешим проблема неофициално.

В случай, че по този начин не е възможно проблемът да бъде разрешен, ще обсъдим най-добрите стъпки за напред.

Ако възникне проблем между вас и собственика на имота във връзка с резервация чрез нашия уебсайт, тогава можете да се свържете с нас на office@hosty.bgНие ще се погрижим да проверим отново ситуацията и ще предоставим разумно решение като посредник между вас и собственика на помещението. Бихме искали да Ви уверим, че сме длъжни да разрешаваме подобни проблеми, като се имат предвид както Вашите, така и най-добрите интереси на собствениците и това няма да Ви попречи или попречи (или собственика на имота) да предприемете допълнителни правни действия един срещу друг, ако необходими.

Подобрения и актуализации на услугите

Ние непрекъснато подобряваме и актуализираме нашите услуги, за да можем да се опитаме да намерим начин да ви предоставим нови и актуализирани функции и услуги. Също така се правят подобрения и актуализации, за да можем да отговорим на постоянно променящата се технология и нуждите на нашите клиенти, които използват Интернет и нашите услуги.

Може да се наложи да актуализираме, анулираме, да спрем предлагането и/или поддържането на конкретна услуга, част от нея или функция, свързана с услугата.

Тези промени могат да повлияят на предишните ви действия в съответствие с тази услуга или функция, която използвате. Всяка промяна в Услугата може да съдържа части от услугата, които да бъдат анулирани или изтрити.

Вие потвърждавате, че сте наясно, че промяната е част от нашата услуга, която ще направим с времето и това е основната част от възможността да ви предоставим Услугата. След извършване на промяна или актуализация – ако продължите да използвате нашите услуги, това ще означава, че сте приели тази промяна. Винаги можете да спрете да използвате уебсайта hosty.bg.

Винаги ще се опитаме да се свържем с вас, ако трябва да се направят някакви значителни промени в услугата.

Актуализиране на документи

Можем да правим леки промени в Условията за ползване от време на време, но активната текуща версия винаги ще бъде публикувана на Hosty.bg.

Обикновено може да се наложи промяна при необходимост от добавяне на нови функции, промени в закона или когато трябва да изложим позицията си по даден предмет.

Ние винаги ще се опитаме да се свържем с вас, ако е необходима значителна промяна на документите, изброени в Условията за ползване. Можем да се свържем с вас чрез платформата Hosty.bg (като любезно ви помолим да приемете промените, преди да продължите да използвате нашия уебсайт) или можем да ви изпратим отделен имейл.

Обикновено ще се опитаме да ви посъветваме преди новите условия да станат активни. Моля, имайте предвид, че има случаи, в които промени са необходими незабавно и в такива случаи ние няма да Ви информираме предварително.

Приложими документи и версии

Текущата версия на нашите Условия за ползване е единствената, свързана с вашите отношения с нас. По-старите версии не се считат за активни/валидни и няма да се използват. Те се заменят с текущата версия.

Условията за ползване се считат за писмено споразумение между вас и нашата компания с цел да ви предоставим нашите услуги. Ако има част, която не може да бъде приложена към вас, тогава останалата част от Условията за ползване ще се прилага за вашите отношения с нас.

Ако нарушите Условията за ползване и ние не предприемем незабавни действия срещу вас, това не означава, че няма да предприемаме действия в бъдеще в съответствие със съответните закони и заповеди.

Диверсификация

Ако част от нашите Условия за ползване се считат за незаконна или неизползваема, това няма да повлияе на останалите условия, които ще бъдат използвани и в сила.

Права на трети страни

Лице, което не е страна в нашите Условия за ползване, не може да използва/прилага нито едно от неговите Условия за ползване.

Закон

Българското законодателство ще се прилага за всякакви спорове и тяхното разрешаване в съответствие с нашите Условия за ползване. Българските съдилища ще имат неизключителна юрисдикция по всякакви аргументи, произтичащи от или свързани с използването на нашите услуги.

Контакт, обратна връзка и оплаквания

Ако трябва да се свържете с нас относно нашите текущи Условия за ползване или друг документ, посочен в тях, моля, изпратете ни имейл на office@hosty.bg

Ние ценим обратната връзка на нашите потребители и клиенти и винаги искаме да чуем вашето мнение и как смятате, че можем да подобрим нашите услуги. Когато ни предоставяте обратна връзка, вие се съгласявате, че се отказвате от всички права във връзка с обратната връзка и че можем да я използваме безусловно и без да ви плащаме за това.

en_GB